www.texnikoiosy.com

Καλωσήρθατε στο blog του Σωματείου! Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Σωματείου, καθώς και να βρίσκετε πληροφορίες. Επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα μας: www.texnikoiosy.gr.Βρείτε μας και το Facebook.



Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.




ΠΡΟΣ : ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ  Ο.ΣΥ. Α.Ε.


  Το Δ.Σ του Σωματείου μας όπως και την προηγούμενη φορά  απορρίπτει ως αναχρονιστικό και μη εφαρμόσιμο το σχέδιο κανονισμού. Το εν λόγω σχέδιο πέραν από αντιγραφή του απαράδεκτου νόμου 2669/1998 άρθρο 9 είναι και σκληρότερο ως προς τις πειθαρχικές διατάξεις και κακώς χρησιμοποιείται στα πειθαρχικά συμβούλια.
  Π.χ. Σε σχέση με το άρθρο για τα μέσα ατομικής προστασίας το σχέδιο δεν κατοχυρώνει ούτε στο αυτονόητο που απορρέει από τον ανωτέρω νόμο που αναφέρεται στα ρούχα εργασίας, παπούτσια ασφαλείας, κλπ.   Κάθε φορά ερμηνεύεται κατά το δοκούν από την εκάστοτε διοίκηση και περιμένουμε πέντε χρόνια για ιματισμό.
  Ακόμη στο σχέδιο και σχετικά με του Τεχνίτες δεν φαίνεται κάποια λογική εξέλιξη τους, που να αναγνωρίζει την πολυετή προσφορά τους.
  Καλούμε την επιτροπή να μας κάνει γνωστό ποιο σκεπτικό της διαφέρει από τον κανονισμό ΣΤΑΣΥ και να λάβει υπόψη τα θετικά σημεία του.
  Οραματιζόμαστε ένα Γενικό Κανονισμό σύγχρονο, δημοκρατικό και ανθρώπινο ώστε να δίνει προοπτική στον οργανισμό και στους εργαζομένους, προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες ενεργοποίησης και κινητοποίησης στους χώρους δουλειάς.
   Τέλος τονίζουμε ότι όσο αποκλείονται από τις επιτροπές οι νόμιμοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Σωματείων δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα το θετικό ώστε να γίνει αποδεκτό από τους εργαζομένους.