www.texnikoiosy.com

Καλωσήρθατε στο blog του Σωματείου! Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Σωματείου, καθώς και να βρίσκετε πληροφορίες. Επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα μας: www.texnikoiosy.gr.Βρείτε μας και το Facebook.



Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Επετειακή βόλτα TROLLEY FIAT & SCANIA VABIS στον Πειραιά



Η Αδελφότητα Τροχιοδρομικών Υπαλλήλων Πειραιώς (ΑΤΥΠ) σε συνεργασία με τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΣΥ πρώην ΗΛΠΑΠ υπό την αιγίδα των Ο.ΣΥ. Α.Ε. την Κυριακή των βαΐων  24/4/2016  δρομολόγησε, όπως και κάθε χρόνο, το τρόλεϊ υπ'αριθμό 704, στη γραμμή 20 Καστέλλα – Πειραιάς. Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε στην βόλτα το λεωφορείο  SCANIA VABIS. 

Το τρόλεϊ, κατασκευασμένο το 1937, κάθε χρόνο γεμίζει με χρώμα και ήχους τους δρόμους του Πειραιά για ένα πρωινό, όπου πλήθος κόσμου σπεύδει να το φωτογραφίσει και να κάνει μια βόλτα μέσα σε αυτό.
Το λεωφορείο SCANIA VABIS B71 57 (1958) αγοράστηκε από το Σύλλογο Μελέτης Ιστορίας των Συγκοινωνιών από παλιατζή. Ο σύλλογος το δώρισε στην Ο.ΣΥ η οποία ανέλαβε την ανακατασκευή του στην επισκευαστική βάση της Ο.ΣΥ Α.Ε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του κατασκευαστή του.

Καλεσμένοι όλοι οι φίλοι και νοσταλγοί, για μια εορταστική βόλτα στους δρόμους του Πειραιά, στην αφετηρία της γραμμής 20, στο Φάληρο. Η βόλτα ξεκίνησε μετά το τέλος της λειτουργίας της εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στο αμαξοστάσιο  και αφού γίνει ένα μικρό κέρασμα από τους εργαζόμενους σε όσους τιμούν την γιορτή με την παρουσία τους.

 Μία όμορφη εικόνα,  που μας γυρίζει πίσω σε όμορφες μέρες...ραντεβού του χρόνου. Κυριακή των βαΐων!




Αφιέρωμα: Iστορικό Tρόλεϊ Fiat υπ’ αριθμό 704